Hwajeon küçük, tatlı pankek veya ttoek (pirinç keki) dir. Küçük kekler açelya, kasımpatı gibi herhangi yenilebilir bir çiçeğin taç yaprakları ile süslenir. Yapışkan pirinç unu ve geleneksel Kore pişirme yöntemleri ile yapılır. Hwajeon (화전) adını Korece “Çiçek Keki” nden alır. Kore mutfağının vazgeçilmezidir.
*Hazırlama süresi:30 Dakika
*Malzemeler:
* 175 gram pirinç unu
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 fincan kaynatılmış su
* 10 adet sarı kasımpatı
* 10 adet sarı gül
* 10 adet hünnap meyvesi
* 50 gram papatya
* 1 fincan bal
* Pişirmek için bir miktar yağ
* Damak tadınıza göre içine şekerde ilave edebilirsiniz.
*NOT: Kasımpatı ve gül yerine taç yaprakları yenilebilen başka çiçeklerde kullanabilirsiniz. Hünnap meyvesi bulamazsanız hurma (veya sulu olmayan başka bir meyve) da kullanabilirsiniz.
*Hazırlanışı:
*1. Kaynatılan su (tuzu da bu noktada ilave ediniz.) ile pirinç unu yoğurulur. Hamurun daha düzgün olması için üzerine örtü örülür ve el ile hamur dövülür.
*2. Çiçeklerden taç yaprakları ayrılır. Taç yapraklar soğuk suda
yıkanır ve kurutulur. Hünnap meyveleri dilimlenir.
*3. 0.6cm' ve 5 cm çapında daire olacak şekilde hamurdan şekiller
yapılır.
*4. Ayıklanmış taç yapraklar, hünnap meyveleri ile hamurun üstünü *dekore etmek için kullanılır.
*5. Önceden ısıtılmış (içinde bir miktarda yağ koyunu, yanmaz tava kullanmanız yararınıza olacaktır. Böylece hamur tavaya yapışmaz.) bir tavada hamurlar kızartılır.
*6. Kızarttığınız hwajeon üzerine bal döküp servise sunabilirsiniz.
Uploaded with
ImageShack.us