Malzemeler: 3-4 Porsiyon
Hazırlama - 20 dakika
35 gram kahverengi deniz yosunu (Miyeok) kurutulmuş
70 gram dilimlenmiş sığır sap
2 diş sarımsak, kıyılmış
3 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı susam yağı
4 bardak su
3 adet top karabiber
Hazırlık:
#1. 5 dakika boyunca soğuk suda kuru kahverengi deniz yosununu
yıkayın.
#2. Küçük parmak uzunlukları için makas ile deniz yosununu kesin.
#3. 2 yemek kaşığı susam yağı ve 3 adet top karabiberi et ile
harmanlayın.
Pişirme:
#1.Tencereyi ateşe koyun ve 20 saniye ısıtın içine 1 yk susam yağı
ekleyin ve dilimlenmiş kahverengi deniz yosununu koyup karıştırın.
#2. Sığır etlerinide üzerine ekleyin ve 3 dakika pişirdikten sonra
üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip 10-15 dakika pişirin kıvamı etin
pişme durumuna göre ayarlayabilirsiniz.
#3.Soya sosu ve Sarmısağı tavada 2 dakika kavurun ve yemeğin
üzerine ekleyip karıştırın isteğe göre tuzda ekleyin ve yemeği sıcak
servis edin.
Afiyet olsun