SelJunKi Admin
Mesaj Sayısı : 734 Kayıt tarihi : 22/08/10 Yaş : 44 Nerden : İstanbul
| Konu: Hangwa Paz Ağus. 22, 2010 4:58 am | |
| Hangwa * Hahngwa, Kore Geleneksel şekerlemesi için kullanılan genel bir * terimdir. Hahngwada kullanılan ortak malzemeler: un, bal, yeot (bir tür şekerleme), şeker, meyve veya yenebilir köktür. * Gwapyeon (과편) Ekşi meyveler, nişasta ve şekeri kaynatılıp pelte yapılır. * Yeot (엿): Normal pirinç, yapışkan pirinç, yapışkan kaoliang, mısır, tatlı patatesler veya karışık tahılla yapılır. Malzemeler büyükçe hafifçe mayalanılandırılır ve kaynatılır. * Yugwa (유과): Kızartılarak ve yoğurularak yapılır. • Dasik (다식) Çayın yanında yenilebilir. Pirinç unu, bal, fındık, bazı otlar, susam ve hünnab meyveleri yoğurularak yapılır. * Suksilgwa (숙실과) Meyveler, zencefil ve fındıklar suda kaynatılır ve sonra orijinal meyvenin şekli veya istenen başka şekiller verilir. | |
|