A$yalı Kızlar D€M€T ~~$€LViN~~ HÜLYA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

A$yalı Kızlar D€M€T ~~$€LViN~~ HÜLYA


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Hobakjuk

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SelJunKi
Admin
SelJunKi


Mesaj Sayısı : 734
Kayıt tarihi : 22/08/10
Yaş : 44
Nerden : İstanbul

Hobakjuk Empty
MesajKonu: Hobakjuk   Hobakjuk Icon_minitimePaz Ağus. 22, 2010 4:57 am

Hobakjuk Sonzn9

* Malzemeler:

* 2 yada 3 tane natürel balkabağı.

* Tatlı pirinç unu.

* Şeker isteğe göre pirinç unu tatlı olduğundan damak tadınıza göre ayarlamalısınız

* Su ve tuz

*Yapılışı:

*Kabakların dışını güzelce yıkayın ve ortadan bölün ve içini temizleyin kılçıklarını temizleyin ve büyük bir tenceye alın üzerine 3 su bardağı soğuk su ekleyin kabakların üzerine ağır bir ve yanmayan bir cisim yada temiz bir taş koyun ve kapağını kapatın pişmeye bırakın ve kabaklar piştikten sonra soğumaya bırakın soğuduktan sonra içini
kaşık yardımıyla çıkartın ve ayrı bir kaba alın ve kabakları ezin ve duruma göre 3 veya 4 su bardağı kaynamış suyu kabakların üzerine dökün

* Pirinç Lapası Tarifi:


* 1. Biraz su kaynatın, 2 bardak pirinç unu,tuz ve bir çay bardağı sıcak su ile hamuru kıvamını alıncaya kadar yoğurun.


* 2. Hamuru bir poşete sarın ve yarım saat bekletin her zaman için dinlenen hamur daha güzel olur.

* 3. Bir kaba biraz pirinç unu dökün (hamurun yapışmaması için).

* 4.Hamuru küçük küçük yuvarlayın (nohuttan biraz büyük olacak şekilde

* 5. Kabak karışımını kaynatın ve kaynayınca üzerine pirinç toplarını ekleyin karıştırın ve ocağı kapatın soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Hobakjuk Tarif1ln3

Hobakjuk Tarif2kh0

Hobakjuk Trarif2js0
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hobakjuk
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
A$yalı Kızlar D€M€T ~~$€LViN~~ HÜLYA :: Kore Mutfağı-
Buraya geçin: