A$yalı Kızlar D€M€T ~~$€LViN~~ HÜLYA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

A$yalı Kızlar D€M€T ~~$€LViN~~ HÜLYA


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Gimmari

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SelJunKi
Admin
SelJunKi


Mesaj Sayısı : 734
Kayıt tarihi : 22/08/10
Yaş : 44
Nerden : İstanbul

Gimmari Empty
MesajKonu: Gimmari   Gimmari Icon_minitimePaz Ağus. 22, 2010 4:51 am

Gimmari Gimmariprep2

(Malzemeler 16 rulo içindir)

*Malzemeler*

* Laver 8 yaprak

* Cam erişte 1 avuç

* 2 adet havuç küçük boy

* 10 baş sarımsak

* Sosu *

* Soya sosu 1 yemek kaşığı

* Tuz 1 tatlı kaşığı

* Susam yağı 3 kaşık

* Biber 1 tutam

* Yapraklar için *

* Beyaz un 1 / 2 fincan

* Nişasta tozu 1 / 2 fincan

* Tuz 1 tatlı kaşığı

* Su 3 / 4 fincan

* Tencereye biraz su koyun ve kaynatın.

* Havuçları jülyen usulü doğrayın,sarmısakları doğrayın.

* Su kaynatmaya,başlayınca cam erişteleri suya dökün ve haşlayın.

* Erişteler kaynayınca süzün ve parmak uzunluğunda dilimlere ayırın.

*. Bir karıştırma kasesinin içine erişte, havuç ve sarımsakları koyun.

* Sosu için yukarıda yazan tüm malzemeyi karışrın ve kasenin üzerine dökün.

* Beyaz unu, nişasta toz ve tuzu karıştırn üzerine göz kararı su ekleyin ve iyice karıştırın.

* Yarım Laverin içine erişte ve sebze karışımından koyun.

* Ve rulo haline getirin ve afiyetle yeyin.

(Laver Nedir)

*Porphyra türünden yenebilen bir çeşit mor renkli deniz bitkisi.


Gimmari Gimmariprep1


Gimmari Tarif2kh0
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Gimmari
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
A$yalı Kızlar D€M€T ~~$€LViN~~ HÜLYA :: Kore Mutfağı-
Buraya geçin: