Malzemeler
1 bardak pirinç
250 gram tuna yani orkinos balığı yağı süzülmüş
1 / 4 bir soğan
3 yengeç çubuğu
1 salatalık
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı, tuz
Salata sosu için
3 yemek kaşığı mayonez
1 tutam biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlık
1. Yaklaşık 10 dakika pirinçi haşlayın ve soğumasını sağlayın.
2. Yengeç çubuklarını ve soğanı ince doğrayın içine ton balığınıda
karıştırın.
3. Daha sonra verilen listeye göre salata sosunu hazırlayın.
4.Salata sosunuda üzerine döküp iyice karıştırın.
5.Salatalıkları soyun ve 2 ml inceliğinde uzunlamasına kesin.
6.Salatalıkları sıcak suda 1 dakika kadar kaynatın.
7.Daha sonra ellerinizi soğuk suyla ıslatın ve bir tutam pirinçi elinize
alıp top haline getirin.
8.salatalığı rulo haline getirin ve içine top pirinçi koyup üzerine,de
karışımdan koyun böylece salatalık bitene kadar devam edin daha
sonra yemek yanında servis edin.